Therapeutische Elastische Kousen

 

Hoe werken therapeutische elastische kousen

Therapeutische elastische kousen worden vaak in de volksmond steunkousen genoemd. De kousen ondersteunen de spierpomp van de onderbenen in de terugvoer van het bloed naar het hart. Vochtophoping (oedeem) in de onderbenen wordt hiermee tegengegaan. Ook worden kousen aanbevolen aan mensen met een staand of zittend beroep en aan zwangere vrouwen met veneuze klachten. Tegenwoordig zijn kousen in moderne kleuren en in dun, goed ventilerend materiaal verkrijgbaar. In de meeste gevallen zijn kniekousen voldoende. Therapeutische elastische kousen zijn bedoeld om gedurende langere periode te dragen.

Aanmeten

Aan de hand van de maten, welke op afspraak worden aangemeten, wordt voor u de therapeutische elastische kous besteld. Bij het bestellen van de kous wordt er rekening gehouden met uw wensen.

Levertijd

De levertijd van de kousen is afhankelijk van de soort kous die voor u is besteld. Tijdens het aanmeten kan de bandagist u hierover informeren. Wanneer de kous binnen is ontvangt u van ons een bericht, daarna kunt u contact met ons opnemen om de bestelde kous te komen passen.

Draagadvies

Om de effectiviteit van de verstrekte kous zo goed mogelijk te benutten is het aan te raden de kous bij het opstaan aan te trekken en te dragen tot u weer naar bed gaat, slapen mag absoluut niet met de therapeutische elastische kous. Tijdens het slapen beweegt u minder en kan de kous gaan knellen.

Vergoedingen

De therapeutische elastische kousen worden bijna altijd vergoed door uw zorgverzekeraar. Uw zorgverzekeraar vergoedt 2 paar kousen per 12 of 14 maanden. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering vindt u de exacte vergoeding waar u recht op heeft. U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Wel kan er aanspraak gedaan worden op uw verplichte eigen risico.

 

In onze kliniek zijn twee gediplomeerde bandagisten die de kousen op kunnen meten.