Archives

Wanneer weer sporten na een aambeien behandeling?

De gemiddelde herstelperiode na een aambeien behandeling duurt twee weken. Na de behandeling mag u de eerste week geen zware dingen tillen of sporten. Sporten mag op geleide van uw klachten weer na één week. Afhankelijk van uw herstel raden wij aan te beginnen met wandelen. 

Wanneer mag ik weer onder de zonnebank of in de zon?

Onder de zonnebank na scleroseren

U kunt weer onder de zonnebank wanneer de blauwe plekken op uw benen verdwenen zijn, om de kans op bruine verkleuringen te voorkomen. Deze verkleuringen kunnen blijvend zijn. In verband met het ultraviolet licht/de straling kunt u de zonnebank sowieso beter niet gebruiken tijdens de eerste zes weken na de behandeling. 

In de zon na scleroseren

4 weken na behandeling van de spataderen zou u weer in de zon mogen. Wees voorzichtig met de zon bij blauwe plekken, dit kan leiden tot enige bruine huidverkleuring (hyperpigmentatie).

Kan ik direct na de spataderbehandeling weer sporten?

Direct na de spataderbehandeling adviseren wij minimaal een week niet te sporten. Het herstel varieert echter per persoon. Een betere maatstaaf is de draagtijd van uw steunkousen. Zolang u de steunkousen draagt na het scleroseren is het af te raden om een sport uit te oefenen waarbij u transpireert. 

Kan ik direct weer werken na scleroseren?

Na het scleroseren kunt u direct weer werken. Na deze spataderbehandeling wordt het nemen van een warm bad, warme douche of sauna de eerste twee weken sterk afgeraden. Dat komt doordat de warmte de aderen laat ontspannen, waardoor ze te veel verwijden.