Kies een behandeling

Laat uw spataderen (varices) snel en effectief verwijderen met een van onze behandelingen. Door spataderen te behandelen lost u veel dagelijkse klachten direct op.

Behandelingen voor spataderen (varices)

Bij Braam Kliniek kunt u terecht voor de volgende behandelingen om spataderen te verhelpen:

Intake voor een behandeling

Wilt u uw spataderen verhelpen en laten behandelen door de specialisten van Braam Kliniek? Dan vindt er allereerst een intake plaats. Tijdens de intake worden uw klachtenpatroon en medische voorgeschiedenis in kaart gebracht.

Eerste consult aanvragen

Duplexonderzoek (lichamelijk onderzoek)

Tijdens het duplexonderzoek kijkt onze arts naar de conditie van de aderen in uw benen. Met een echoapparaat met duplexfunctie brengt hij het volgende in kaart:

 • de stroomrichting van het bloed;
 • de oppervlakkige en de dieperliggende aderen.

Slecht werkende aderen en ‘lekkende kleppen’ zijn direct zichtbaar en worden met u besproken. Zowel de oppervlakkige als de diepe aderen worden in kaart gebracht en beoordeeld. Vervolgens stelt de specialist – samen met u – een behandelplan op. Het onderzoek is pijnloos en wordt poliklinisch uitgevoerd.

Lees hier wat de symptomen en klachten van spataderen zijn.

Wilt u liever Spataderen verwijderen

Als u klachten ervaart, dan is het raadzaam om spataderen te laten verwijderen door onze specialisten.

Waarom uw spataderen laten verwijderen?

Onbehandelde spataderen geven lang niet altijd complicaties, maar verhogen het risico op:

 • aderontsteking (flebitis)
 • een bloeding door het openstoten van een spatader
 • stolselvorming (trombose)
 • of een open been (ulcus cruris).

Uit preventief oogpunt is een behandeling om spataderen te verwijderen vaak verstandig.

Het verwijderen van spataderen

Als spataderen niet zichtbaar zijn, dan wordt er via een onderzoek vastgesteld of er spataderen zijn en welke behandeling geschikt is. Er vindt een intakegesprek plaats in onze kliniek om de juiste behandeling te bepalen en de juiste diagnose te stellen. Tijdens deze intake worden het klachtenpatroon, de medische voorgeschiedenis en medisch noodzakelijke informatie besproken. Vervolgens voert onze specialist een duplexonderzoek uit. De resultaten worden met u besproken waarna er een behandelplan wordt opgesteld.

Spataderen verwijderen met een behandeling

Uw spataderen worden effectief verwijderd, waarna de klachten snel af kunnen nemen.

Mogelijke behandelingen voor spataderen in onze flebologie kliniek:

 • Spataderen strippen
 • Spataderen scleroseren
 • Spataderen laseren

Eerste consult aanvragen

Meer informatie over spataderen en de behandeling? Bel: 0592 – 315255

 • Spataderen laseren met EVLA

  Bij Braam Kliniek worden spataderen gelaserd met EVLA. EVLA staat voor ‘Endoveneuze Laser Ablatie’ en is een laserbehandeling om spataderen te laten verdwijnen. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Zo ervaart u weinig tot geen pijn en kunt u na de ingreep direct naar huis. Spataderen laseren met de EVLA behandeling De arts tekent […]

  naar behandeling
 • Müller techniek

  Grote spataderen die veelal zichtbaar zijn, worden eenvoudig verwijderd met de Müller techniek. Deze snelle ingreep laat weinig tot geen littekens achter. Müller techniek De Müller techniek is geschikt voor het verwijderen van grote spataderen. Nadat de te behandelen ader is afgetekend, maakt de arts onder lokale verdoving kleine sneetjes van 2 tot 3 millimeter […]

  naar behandeling
 • Spataderen scleroseren (inspuiten)

  Het scleroseren van spataderen biedt een uitkomst als u last heeft van ontsierende, kleine spataderen aan uw benen. Bij Braam Kliniek worden deze spataders behandeld. Het scleroseren van spataderen (inspuiten) Scleroseren van spataderen is een behandeling om spataderen te verhelpen. Bij het scleroseren tekent de arts allereerst de ontsierende haarvaatjes en spataderen af. Vervolgens spuit […]

  naar behandeling