Steunkousen aanmeten

Heeft u steunkousen nodig? Laat ze dan aanmeten door de bandagisten van de Braam Kliniek. Zij maken uw steunkousen op maat voor de meest effectieve werking, zodat uw klachten snel verdwijnen.

Steunkousen aanmeten bij de Braam Kliniek

U kunt een afspraak maken met onze kliniek om de elastische steunkousen te laten aanmeten door een gediplomeerd bandagist. Bandagisten zijn specialisten op het gebied van therapeutisch elastische kousen.

U heeft voor een opmeting altijd een verwijzing van een arts nodig. Aan de hand van de maten, wordt voor u de therapeutische elastische kous besteld. Bij het bestellen van de steunkous wordt er rekening gehouden met de indicatie en uw eventuele wensen.

Wilt u snel van uw klachten af? Laat dan uw elastische steunkousen aanmeten bij de Braam Kliniek.

Maak direct een afspraak

Steunkousen aanmeten in slechts 4 stappen

  1. Allereerst maakt u een afspraak met een bandagist van Braam Kliniek. De bandagist bespreekt uw klachten, meet uw maten op en neemt de wensen met u door. Zo bepaalt hij onder andere welke drukklasse u nodig heeft, die afhangt van de medische indicatie en de aard van uw klachten. Maar ook van uw leeftijd, levensstijl en beroep. Heeft u een verwijsbrief ontvangen van uw chirurg of dermatoloog? Vergeet deze dan niet mee te nemen.
  2. Vervolgens stuurt de bandagist de gegevens door naar de fabriek, waar uw steunkousen door machines worden gebreid.
  3. Zodra Braam Kliniek uw elastische kousen heeft ontvangen, nemen wij contact met u op om ze te komen passen. De bandagist laat zien hoe u de kousen aan- en uittrekt. Betreft het een herhaalbestelling? Dan sturen wij de steunkousen naar u op. Hij neemt op een later moment contact met u op om te informeren of de kousen het gewenste effect behalen.
  4. Na verloop van tijd neemt de elasticiteit van compressiekousen af waardoor klachten toe kunnen nemen. Daarom wordt u jaarlijks uitgenodigd voor een controleafspraak bij Braam Kliniek.

Maak direct een afspraak met een bandagist van de Braam Kliniek

Laat uw steunkousen op maat maken bij Braam Kliniek. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak bij een van onze specialisten.

Maak direct een afspraak

Levertijd van de opgemeten steunkousen

De levertijd van de steunkousen is afhankelijk van de soort kous die voor u is besteld. Tijdens het aanmeten kan de bandagist u hierover informeren. Wanneer de kous binnen is ontvangt u van ons een bericht. Daarna kunt u contact met ons opnemen om de bestelde steunkous te komen passen.

Draagadvies voor steunkousen

Voor de meest effectieve werking is het aan te raden de elastische kous bij het opstaan aan te trekken en te dragen tot u weer naar bed gaat, slapen mag absoluut niet met de therapeutische elastische kous. Tijdens het slapen beweegt u minder en kan de steunkous gaan knellen. Uw huid kan droog aanvoelen als u steunkousen draagt. Daarom raden wij aan om ’s avonds, voor het slapen, uw benen in te smeren met een hydraterende crème. Op die manier trekt de crème in terwijl u slaapt. Smeer geen crème voor u uw steunkousen aantrekt: het tast het rubber van de compressiekousen aan.

Vergoedingen

Wij zijn een SEMH gecertificeerd bedrijf met twee opgeleide bandagisten. We hebben met nagenoeg alle zorgverzekeraars een contract, zodat de therapeutische elastische kousen in de meeste gevallen door uw zorgverzekeraar vergoed worden bij de Braam Kliniek. Uw zorgverzekeraar vergoedt 2 paar steunkousen per 12 of 14 maanden. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering vindt u de exacte vergoeding waar u recht op heeft. U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Wel kan er aanspraak gedaan worden op uw verplichte eigen risico wanneer deze nog niet volledig gebruikt is.

Laatst gecontroleerd: 24/11/2021

Harold Li-Fo-Sjoe, chirurg

Artsexamen juni 1992 Universiteit van Utrecht
geregistreerd als algemeen chirurg sinds 1 januari 2001
BIG registratienummer: 59040291301

Meer informatie?

    Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

    We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur