Sterilisatie bij de man

Indien u een afspraak wilt maken voor een behandeling is er een verwijsbrief van de huisarts nodig. We raden aan te informeren bij uw zorgverzekeraar of u voor een vergoeding van de behandeling in aanmerking komt.

Wat is een sterilisatie bij mannen?

Een sterilisatie bij mannen is in feite een definitieve anticonceptie methode, in vergelijking met bijvoorbeeld de pil, het condoom of een spiraaltje. Het is een goede keuze wanneer u zeker weet dat u geen kinderen (meer) wilt.

Het is dus van belang dat een beslissing tot sterilisatie bij de man weloverwogen wordt gemaakt. Sterilisatie bij mannen wordt ook wel vasectomie genoemd.

Bekijk de ingreep

Sterilisatie man

Sterilisatie bij mannen is een betrouwbare vorm van anticonceptie. Bij een sterilisatie worden de zaadleiders van de man doorgesneden, waardoor er geen zaadcellen meer door de leiders heen lopen.

De zaadballen produceren na de sterilisatie nog altijd zaadcellen. Echter, is het voor deze zaadcellen niet meer mogelijk om zich te mengen in het sperma en zal het mannelijk lichaam deze vanzelf afbreken.

Vasectomie, een bewuste keuze

Sterilisatie bij mannen is, zoals hierboven aangegeven, een definitieve behandeling. Het is dus zeer belangrijk om goed na te denken en u goed te laten voorlichten door een specialist voordat u daadwerkelijk een vasectomie besluit te ondergaan.

Wanneer uw levensomstandigheden wijzigen, kan het zijn dat u toch weer kinderen wilt. Er zijn mogelijkheden tot een hersteloperatie, ook wel vasovasostomie genoemd. Een hersteloperatie geeft echter geen garantie op vruchtbaarheid. Dit is namelijk afhankelijk van diverse factoren.

Wanneer een man gesteriliseerd is, is de kans op bevruchting bij een vrouw zeer klein. Toch geeft het geen 100% garantie.

Bekijk de ingreep

Meer informatie?

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoon


bel: 0592 - 315255
of vul het contactformulier in