Kies een behandeling

Laat uw aambeien (hemorroïden) snel en effectief verwijderen met een van onze behandelingen. Door aambeien te behandelen lost u veel dagelijkse klachten direct op.

Behandelingen voor aambeien (hemorroïden)

Bij Braam Kliniek kunt u terecht voor de volgende behandelingen:

Intake voor een behandeling

Wilt u uw aambeien laten behandelen door de specialisten van Braam Kliniek? Dan vindt er allereerst een intake plaats. Tijdens de intake worden uw klachtenpatroon en medische voorgeschiedenis in kaart gebracht.

eerste consult aanvragen

Lichamelijk onderzoek

Vervolgens wordt u lichamelijk onderzocht. Enkele uren voorafgaand aan dit onderzoek, wordt middels een klysma het laatste deel van de endeldarm schoongemaakt.

Het onderzoek wordt verricht in zijligging met de knieën opgetrokken. De anus wordt door de arts bekeken. Hij tast met de vinger de binnenkant af van de anus en het laatste deel van de endeldarm.

Vervolgens brengt de arts een buisvormig instrument, de proctoscoop, in de anus om het slijmvlies te beoordelen. Het inbrengen van de proctoscoop geeft mogelijk een onaangenaam gevoel. Indien nodig worden de aambeien direct behandeld (zoals rubberbandligatie ).

Behandelen van inwendige en uitwendige aambeien

Kleine zwellingen aan de binnenkant van de endeldarm zijn vaak pijnloos en beginnen te bloeden bij een toiletbezoek. Deze aambeien genezen vanzelf na verloop van tijd.

Grotere zwellingen kunnen (gedeeltelijk) uit de anus hangen. Deze kunt u meestal terugduwen met een vinger. Deze aambeien worden eenvoudig met een van onze behandelingen verwijderd.

Afhankelijk van de bevindingen uit de intake kiest de arts – in overleg met u – een passende behandeling.

Aambeien verwijderen

Als u klachten ervaart, dan is het raadzaam om de aambeien te laten verwijderen door onze specialisten.

Wat te doen tegen aambeien?

Er bestaan diverse methodes om aambeien te behandelen. Zo zijn er bepaalde zalven, crèmes en zetpillen die genezing van aambeien versnellen.
Geven deze methodes niet het gewenste effect? Dan zijn aambeien effectief te verwijderen met een van onze behandelingen.

Aambeien verwijderen met een behandeling

Uw aambeien worden effectief verwijderd, waarna alle dagelijkse klachten vrijwel direct opgelost zijn.

Mogelijke behandelingen:

eerste consult aanvragen

 • Aambeien operatie

  Over het algemeen zijn aambeien uitstekend te behandelen zonder operatie. Aambeien operatief verwijderen komt zelden voor. Tenzij ze pijnlijk, volledig uitgezakt of ernstig afgekneld zijn (zoals bij graad 4). Bij Braam Kliniek kunt u ook terecht voor een operatieve ingreep. Aambeien operatief laten verwijderen Als u wordt geopereerd aan aambeien, krijgt plaatselijke verdoving, waarna onze […]

  naar behandeling
 • Aambeien scleroseren

  Als aambeien naar buiten puilen, veroorzaken ze een pijnlijk en ongemakkelijk gevoel. Het scleroseren van aambeien is een snelle en pijnloze manier om van dagelijkse ongemakken af te komen. Het scleroseren (inspuiten) van aambeien Bij het scleroseren van aambeien wordt de aambei ingespoten met een vloeistof (aethoxysclerol). Deze vloeistof stopt de bloedvoorziening en laat de […]

  naar behandeling
 • Aambeien afbinden

  Als aambeien erg gezwollen zijn, kunnen ze naar buiten puilen. Ze veroorzaken een pijnlijk gevoel, bloeden tijdens de stoelgang of raken ontstoken. Aambeien afbinden (rubberbandligatie) is een van de behandelingen van Braam Kliniek om snel van de klachten af te komen. Het afbinden van aambeien (rubberbandligatie) Met rubberbandligatie wordt overtollig slijmvlies met rubberbandjes afgebonden. De […]

  naar behandeling