Spataderen strippen met de Müller techniek

Grote spataderen die veelal zichtbaar zijn, worden eenvoudig verwijderd met de Müller techniek. Deze snelle ingreep laat weinig tot geen littekens achter.

Het strippen van spataderen met de Müller techniek

De Müller techniek is geschikt voor het verwijderen van grote spataderen.

Nadat de te behandelen ader is afgetekend, maakt de arts onder lokale verdoving kleine sneetjes van 2 tot 3 millimeter – net naast de spatader. Vervolgens verwijdert hij de spatader via de sneetjes met een kleine haaknaald. De injecties worden soms als branderig of pijnlijk ervaren, maar de behandeling zelf niet.
De ingreep duurt twintig tot veertig minuten. De sneetjes worden niet gehecht.

eerste consult aanvragen

Na de behandeling

Na de behandeling krijgt u een kous aangemeten met daaromheen voor 24 uur een zwachtel. Eventuele restanten van de spatader ruimt uw lichaam zelf op.

Om nabloedingen te voorkomen verzoeken we u na de Müller techniek de eerste 24 uur uw been hoog te houden en zo min mogelijk te staan en lopen.
Op de dag na de ingreep mag u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Indien het been nog pijnlijk aanvoelt, is paracetamol meestal afdoende.

Pijn en herstel na de Müller techniek

Complicaties kunnen bij elke operatie optreden. Voorbeelden van complicaties die kunnen optreden zijn nabloedingen, (tijdelijke) gevoelloosheid en allergische reacties.

eerste consult aanvragen

Meer informatie?

  Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

  We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoon


  bel: 0592 - 315255
  of vul het contactformulier in