Over de kliniek

Laatst gecontroleerd:

 • Algemene informatie

  Braam Kliniek, één van de grootste klinieken van Nederland

  De Braam Kliniek is een door het ministerie van Volksgezondheid erkend zelfstandig behandel centrum (ZBC). Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van spataderen (flebologie) en aambeien. Elk jaar verrichten we duizenden spataderbehandelingen, waarmee we tot de grootste behandelcentra in Nederland behoren. Onze vaatchirurgen zijn dan ook met recht spataderspecialisten.

  Naast spataderen en aambeien kunt u voor een aantal andere poliklinische behandelingen bij ons terecht, zoals sterilisaties bij mannen en een aantal huidaandoeningen. De Braam Kliniek is gevestigd in Assen en opgericht in 1994 door vaatchirurg Edzard Braam.

 • Kwaliteit en veiligheid

  logo_zkn


  De Braam Kliniek is in het bezit van het ZKN-Keurmerk

  Zelfstandige Klinieken Nederland met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg en voor een snelle, efficiënte en persoonlijke behandeling, waarbij uw gezondheid centraal staat.
  Om u als patiënt betrouwbare en optimale kwaliteit van medische zorg te kunnen bieden, heeft ZKN, in samenwerking met het onafhankelijke certificeringinstituut KIWA, een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld. De klinieken met een ZKN-keurmerk voldoen aan zeer strenge eisen.
  U kunt er dus van uitgaan dat u bij ons aan het goede adres bent.

  Goede zorg is veilige zorg. 
  Omdat zelfstandige klinieken met het ZKN keurmerk de hoogste kwaliteit leveren, willen zij ook de veiligste zorg leveren.
  Daarom is vanaf 1 januari 2013 het beheersen van de veiligheid met een Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) verplicht onderdeel van het ZKN keurmerk.

  De Braam Kliniek is sinds 2013 ook VMS-gecertificeerd. Dat betekent dat de kliniek volledig voldoet aan de eisen van de ZKN.

  Kiezen voor een medisch behandeling betekent dat u wilt kiezen voor de beste medische zorg.
  Het beoordelen van de kwaliteit en veiligheid van een medische behandeling is voor een patiënt echter moeilijk.
  Daarvoor dient het ZKN-keurmerk. Als u kiest voor de Braam Kliniek, weet u zeker dat u kiest voor de beste medische zorg op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

  Wat garandeert het ZKN-keurmerk
  Met het ZKN-keurmerk voldoen wij aan de strenge eisen van kwaliteit en professionaliteit die ook gelden voor de reguliere ziekenhuizen.
  Het gehele zorgproces (verzekerde- en niet verzekerde zorg) wordt bewaakt, van diagnose tot behandelresultaat.
  Het keurmerk garandeert dat het medische personeel bevoegd is om het beroep uit te oefenen.
  Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst.
  Deze toetsing vindt periodiek en herhaaldelijk plaats. Het ZKN-keurmerk beoordeelt dus het gehele functioneren van de Braam Kliniek én de kwaliteit en veiligheid van het gehele zorgproces.

  Toetsingscriteria ZKN-Keurmerk voor consumenten

  bron : www.zkn.nl

   

  Spataderkeurmerk Digitaal 2014

  Spataderkeurmerk

  Zie: http://www.hartenvaatgroep.nl/behandeling/kies-uw-vaatzorg/spataderkeurmerk.html

 • Vacatures

  De Braam Kliniek blijft volop in ontwikkeling. Wij zoeken een nieuwe collega die ons enthousiaste team komt versterken.

  Vacature: (Vaat)chirurg/ Basisarts (m/v)

  Heb je belangstelling voor chirurgie in dagbehandeling, flebologie en proctologie?
  Dan komen we graag met je in contact.

  Wie zijn wij?
  Onze kliniek bestaat al ruim 25 jaar en kenmerkt zich door laagdrempeligheid, korte lijnen en een grote patiënttevredenheid. We werken uiteraard met de nieuwste technieken. 

  Wie ben jij?
  We zoeken een collega die zich voor langere tijd aan onze kliniek en patiënten wil verbinden. Een actieve en kritische werkhouding stellen we zeer op prijs

  Lees hier meer over: Vacature (vaat)chirurg/Basisarts

   

  Vacature: Medisch Secretaresse (m/v) – 24 uur

  Wie zijn wij?
  Onze kliniek bestaat al ruim 25 jaar en kenmerkt zich door laagdrempeligheid, korte lijnen en een grote patiënttevredenheid. Wij vormen een enthousiast team met als belangrijkste doel de beste zorg voor onze patiënten.

  Wie ben jij?
  We zoeken een enthousiaste collega die ervaren, vriendelijk en representatief is maar ook een invoelend vermogen heeft. Daarnaast toon je initiatief, ben je stressbestendig en kan je prioriteiten stellen. Je bent in het bezit van een diploma medisch secretaresse niveau 4.

  Lees hier meer over: Vacature Medisch secretaresse

   

  Open sollicitatie

  Open sollicitaties kunt u sturen naar:
  Braam Kliniek
  t.a.v. mevrouw C. Lee
  Zoom 10
  9405 PS Assen

 • Klachten

  Het is belangrijk dat u tevreden bent over de (medische ) zorg die u in de Braam Kliniek krijgt. Mocht u het anders hebben ervaren dan verwacht, dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Uw klacht of opmerking kan voor ons een belangrijk hulpmiddel zijn om de kwaliteit van onze zorg te optimaliseren.

  Wat kan ik doen met mijn klacht

  Wij streven naar 100% tevreden patiënten. Mocht u ondanks alles toch ontevreden zijn over onze dienstverlening, dan kunt u dit kenbaar maken door een brief te sturen naar de Braam Kliniek, t.a.v. klachtenfunctionaris.

  Klachtenfunctionaris

  Wij geven er de voorkeur aan dat de klacht, daar waar deze ontstaat, met de desbetreffende medewerker wordt besproken. Wij willen patiënten daartoe nadrukkelijk uitnodigen.
  Wanneer de klager zich niet rechtstreeks wil wenden tot diegene tegen wie de klacht is gericht, kan hij de klacht voorleggen aan de klachtenfunctionaris.
  De klachtenfunctionaris is een onafhankelijk persoon en zal vertrouwelijk omgaan met uw gegevens. U kunt voor advies/ondersteuning terecht bij de klachtenfunctionaris.

  Klachten kunt u richten aan:

  Braam Kliniek
  t.a.v. Klachtenfunctionaris
  Zoom 10
  9405 PS Assen

  Klachtenreglement  

  Het klachtenreglement is op te vragen bij de Braam Kliniek of klik op Klachtenreglement 

   

   

 • Polikliniek Leeuwarden

   

  Momenteel is er geen spreekuur in Leeuwarden. Indien dit weer mogelijk is, zal dit op onze website worden vermeld.

  U kunt voor een intake voor de behandeling van spataderen ook terecht op onze poli in Gezondheidscentrum De Overdekte aan het Jacob Catsplein in Leeuwarden.

  Contactgegevens Braam Kliniek Leeuwarden

  Braam Kliniek
  Jacob Catsplein 1
  8913 CS Leeuwarden

  Tel: 0592 – 315255

  e-mail: receptie@braamkliniek.nl

  Telefonisch te bereiken:
  maandag t/m vrijdag van 08.00 – 16.00 uur

  Geen ZKN audit op locatie.

  kvk. 04063720

 • Onze artsen

   

   

  Harold Li-Fo-Sjoe, chirurg

  Artsexamen juni 1992 Universiteit van Utrecht
  geregistreerd als algemeen chirurg sinds 1 januari 2001
  BIG registratienummer: 59040291301

   

  Harold Li-Fo-Sjoe (Paramaribo, 1961) volgde de geneeskunde opleiding aan de Universiteit van Utrecht. Van 1992-1995 was hij als arts en arts-assistent chirurgie werkzaam in de binnenlanden en in het Diakonessen Ziekenhuis in Suriname. Van 1995-2001 heeft hij de opleiding tot algemeen chirurg genoten aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Van 2001-2005 was hij als algemeen chirurg werkzaam in het Streekziekenhuis Nickerie in Suriname. Hij fungeerde tijdens deze periode ook als waarnemend medisch directeur en voorzitter van de Medische Staf. Sinds mei 2006 is Harold Li-Fo-Sjoe als algemeen chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

   

   

  Andres van Goethem, chirurg

  Artsexamen juni 1994 Universiteit van Groningen
  Geregistreerd als algemeen chirurg sinds 1 januari 2003
  BIG registratienummer: 89043498301

   

  Andres van Goethem (1966) volgde na het artsexamen in Groningen zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit en zijn opleiding tot algemeen chirurg in het AMC te Amsterdam. Gedurende zijn studie en opleiding realiseerde hij diverse medische studies, publicaties en presentaties en tevens was hij actief betrokken op het gebied van onderwijs. Mede gezien zijn bijzondere interesse in de flebologie combineerde hij al vroeg zijn werkzaamheden als algemeen chirurg met werkzaamheden in een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van spataderen. Daar werd door hem een succesvolle chirurgische afdeling opgebouwd. Inmiddels is hij als chirurg-fleboloog uitgebreid bekend met het internationale netwerk van flebologen. Dit resulteerde mede in nauwe contacten met prominente centra. Sinds september 2008 is Andres van Goethem als algemeen chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

   

   

  Margot Pruyt, chirurg

  Artsexamen juni 2000 Universiteit van Leuven (Belgie)
  Geregistreerd als algemeen chirurg sinds juli 2006
  BIG registratienummer: 19062513801

   

  Margot Pruyt (1975) volgde haar opleiding tot arts en daarna tot chirurg aan de K.U.Leuven (België) en studeerde respectievelijk af in 2000 en 2006. Na het beëindigen van de opleiding tot algemeen chirurg volgde ze een specialisatie in de longchirurgie in Straatsburg, Frankrijk. Hier gaf ze ook theoretische en praktische lessen aan de studenten chirurgie in Straatsburg. Na haar opleiding in Frankrijk keerde ze terug naar de Benelux om zich verder te bekwamen in de laparoscopische en GE-chirurgie. (gastro-intestinale chirurgie). Hiervoor was ze in verschillende ziekenhuizen in de Benelux werkzaam. In verband met haar grote belangstelling voor de flebologie begon ze in 2011 haar carrière in de flebologie in de Braam Kliniek in Assen, een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van spataderen. Zij doet haar werkzaamheden met veel inzet en enthousiasme. Mede door het bijwonen van internationale congressen, haar lidmaatschappen en het lezen van de internationale literatuur is zij goed bekend met de internationale opvattingen voor de behandeling van spataderen. Sinds juli 2011 is Margot Pruyt als algemeen chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

   

   

   

  Ilse Nevenzel, chirurg/vaatchirurg

  BIG registratienummer: 19048218901

   

Meer informatie?

  Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

  We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur