Over de kliniek

Laatst gecontroleerd:

 • Algemene informatie

  Braam Kliniek, één van de grootste klinieken van Nederland

  De Braam Kliniek is een door het ministerie van Volksgezondheid erkend zelfstandig behandel centrum (ZBC). Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van spataderen (flebologie) en aambeien. Elk jaar verrichten we duizenden spataderbehandelingen, waarmee we tot de grootste behandelcentra in Nederland behoren. Onze vaatchirurgen zijn dan ook met recht spataderspecialisten.

  Naast spataderen en aambeien kunt u voor een aantal andere poliklinische behandelingen bij ons terecht, zoals sterilisaties bij mannen en een aantal huidaandoeningen. De Braam Kliniek is gevestigd in Assen en opgericht in 1994 door vaatchirurg Edzard Braam.

 • Kwaliteit en veiligheid

  logo_zkn


  De Braam Kliniek is in het bezit van het ZKN-Keurmerk

  Zelfstandige Klinieken Nederland met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg en voor een snelle, efficiënte en persoonlijke behandeling, waarbij uw gezondheid centraal staat.
  Om u als patiënt betrouwbare en optimale kwaliteit van medische zorg te kunnen bieden, heeft ZKN, in samenwerking met het onafhankelijke certificeringinstituut KIWA, een kwaliteitskeurmerk ontwikkeld. De klinieken met een ZKN-keurmerk voldoen aan zeer strenge eisen.
  U kunt er dus van uitgaan dat u bij ons aan het goede adres bent.

  Goede zorg is veilige zorg. 
  Omdat zelfstandige klinieken met het ZKN keurmerk de hoogste kwaliteit leveren, willen zij ook de veiligste zorg leveren.
  Daarom is vanaf 1 januari 2013 het beheersen van de veiligheid met een Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) verplicht onderdeel van het ZKN keurmerk.

  De Braam Kliniek is sinds 2013 ook VMS-gecertificeerd. Dat betekent dat de kliniek volledig voldoet aan de eisen van de ZKN.

  Kiezen voor een medisch behandeling betekent dat u wilt kiezen voor de beste medische zorg.
  Het beoordelen van de kwaliteit en veiligheid van een medische behandeling is voor een patiënt echter moeilijk.
  Daarvoor dient het ZKN-keurmerk. Als u kiest voor de Braam Kliniek, weet u zeker dat u kiest voor de beste medische zorg op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

  Wat garandeert het ZKN-keurmerk
  Met het ZKN-keurmerk voldoen wij aan de strenge eisen van kwaliteit en professionaliteit die ook gelden voor de reguliere ziekenhuizen.
  Het gehele zorgproces (verzekerde- en niet verzekerde zorg) wordt bewaakt, van diagnose tot behandelresultaat.
  Het keurmerk garandeert dat het medische personeel bevoegd is om het beroep uit te oefenen.
  Naast de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, worden ook de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid getoetst.
  Deze toetsing vindt periodiek en herhaaldelijk plaats. Het ZKN-keurmerk beoordeelt dus het gehele functioneren van de Braam Kliniek én de kwaliteit en veiligheid van het gehele zorgproces.

  Toetsingscriteria ZKN-Keurmerk voor consumenten

  bron : www.zkn.nl

   

  Spataderkeurmerk Digitaal 2014

  Spataderkeurmerk

  Zie: http://www.hartenvaatgroep.nl/behandeling/kies-uw-vaatzorg/spataderkeurmerk.html

 • Vacatures

   

  Vacature Medewerker Operatieve Zorg/Operatieassistent

   

  Open sollicitatie

  Open sollicitaties kunt u sturen naar:
  Braam Kliniek
  t.a.v. mevrouw C. Lee
  Zoom 10
  9405 PS Assen

 • Klachten

  Het is belangrijk dat u tevreden bent over de (medische ) zorg die u in de Braam Kliniek krijgt. Mocht u het anders hebben ervaren dan verwacht, dan kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen. Uw klacht of opmerking kan voor ons een belangrijk hulpmiddel zijn om de kwaliteit van onze zorg te optimaliseren.

  Wat kan ik doen met mijn klacht

  Wij streven naar 100% tevreden patiënten. Mocht u ondanks alles toch ontevreden zijn over onze dienstverlening, dan kunt u dit kenbaar maken door een brief te sturen naar de Braam Kliniek, t.a.v. klachtenfunctionaris.

  Klachtenfunctionaris

  Wij geven er de voorkeur aan dat de klacht, daar waar deze ontstaat, met de desbetreffende medewerker wordt besproken. Wij willen patiënten daartoe nadrukkelijk uitnodigen.
  Wanneer de klager zich niet rechtstreeks wil wenden tot diegene tegen wie de klacht is gericht, kan hij de klacht voorleggen aan de klachtenfunctionaris.
  De klachtenfunctionaris is een onafhankelijk persoon en zal vertrouwelijk omgaan met uw gegevens. U kunt voor advies/ondersteuning terecht bij de klachtenfunctionaris.

  Klachten kunt u richten aan:

  Braam Kliniek
  t.a.v. Klachtenfunctionaris
  Zoom 10
  9405 PS Assen

  Klachtenreglement  

  Het klachtenreglement is op te vragen bij de Braam Kliniek of klik op Klachtenreglement 

   

   

 • Onze artsen

   

   

   

  Harold Li-Fo-Sjoe, chirurg

  Artsexamen juni 1992 Universiteit van Utrecht
  geregistreerd als algemeen chirurg sinds 1 januari 2001
  BIG registratienummer: 59040291301

   

  Harold Li-Fo-Sjoe (Paramaribo, 1961) volgde de geneeskunde opleiding aan de Universiteit van Utrecht. Van 1992-1995 was hij als arts en arts-assistent chirurgie werkzaam in de binnenlanden en in het Diakonessen Ziekenhuis in Suriname. Van 1995-2001 heeft hij de opleiding tot algemeen chirurg genoten aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Van 2001-2005 was hij als algemeen chirurg werkzaam in het Streekziekenhuis Nickerie in Suriname. Hij fungeerde tijdens deze periode ook als waarnemend medisch directeur en voorzitter van de Medische Staf. Sinds mei 2006 is Harold Li-Fo-Sjoe als algemeen chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

   

   

  Andres van Goethem, chirurg

  Artsexamen juni 1994 Universiteit van Groningen
  Geregistreerd als algemeen chirurg sinds 1 januari 2003
  BIG registratienummer: 89043498301

   

  Andres van Goethem (1966) volgde na het artsexamen in Groningen zijn studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit en zijn opleiding tot algemeen chirurg in het AMC te Amsterdam. Gedurende zijn studie en opleiding realiseerde hij diverse medische studies, publicaties en presentaties en tevens was hij actief betrokken op het gebied van onderwijs. Mede gezien zijn bijzondere interesse in de flebologie combineerde hij al vroeg zijn werkzaamheden als algemeen chirurg met werkzaamheden in een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van spataderen. Daar werd door hem een succesvolle chirurgische afdeling opgebouwd. Inmiddels is hij als chirurg-fleboloog uitgebreid bekend met het internationale netwerk van flebologen. Dit resulteerde mede in nauwe contacten met prominente centra. Sinds september 2008 is Andres van Goethem als algemeen chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

   

   

   

  Ilse Nevenzel, (vaat)chirurg

  Artsexamen februari 1997
  Geregistreerd als (algemeen) chirurg sinds september 2004

  BIG registratienummer: 19048218901

  Ilse Nevenzel (1970) volgde de studie geneeskunde en haar opleiding tot algemeen chirurg aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze specialiseerde zich in de vaatchirurgie en was vanaf eind 2005 werkzaam in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Daar bouwde ze met name binnen de spataderzorg naamsbekendheid op, onder andere door als eerste in Nederland de spataderbehandeling middels radiogolven (VNUS) te introduceren. Ze heeft in die tijd veel collega’s opgeleid in deze techniek en veel tevreden patiënten behandeld. Door de fusie van ziekenhuizen en vakgroepen werd ze vanaf 2013 mede werkzaam als (vaat)chirurg in de ziekenhuizen van Emmen en Hoogeveen (Treant) en vanaf 2019 ook in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Ze is koploper gebleven in de introductie van nieuwe technieken voor de behandeling van spataderen. Sinds oktober 2022 is Ilse Nevenzel als (algemeen) chirurg werkzaam in de Braam Kliniek.

   

Meer informatie?

  Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

  We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur