ClariVein

De ClariVein is een nieuwe, revolutionaire manier, voor de behandeling van spataderen.

Het bloedvat wordt van binnenuit behandeld. Er daar is maar één prikje voor nodig, namelijk om de speciale behandeldraad in de ader te positioneren.

De draad heeft een tip die met behulp van een motortje, als een propellertje, ronddraait. Tijdens het draaien raakt de tip de vaatwand en beschadigt deze. Patiënten voelen dit als een lichte trilling in het been. Tegelijk wordt via de tip een vloeistof ingespoten die als een soort lijm functioneert en de wand uiteindelijk verkleeft. Het resultaat is dat er geen bloed meer door de ader stroomt, waardoor de klachten verdwijnen.

Groot voordeel is dat bij toepassing van deze methode maar één verdovingsprik noodzakelijk is in tegenstelling tot andere technieken, waar het hele te behandelen traject verdoofd dient te worden en dus meerdere prikken noodzakelijk zijn. Daarnaast maakt de ClariVein methode geen gebruik van hitte met als voordeel dat er geen risico is op beschadiging van zenuwen en/of omliggend weefsel.

De succespercentages zijn vergelijkbaar met hedendaagse technieken. De ClariVein behandeling wordt sinds eind vorig jaar dan ook door de zorgverzekeraar vergoed.

De methode is alleen niet voor iedereen geschikt. Dat heeft te maken met het te behandelen traject(en) en de diameter van het bloedvat.

Andere behandelmethoden