Sclero-compressietherapie / Foamsclerotherapie

Sclero-compressietherapie
Sclero-compressietherapie ofwel wegspuiten is de behandeling waarbij de haarvaatjes en spataderen met een irriterende vloeistof worden ingespoten. Deze vloeistof zorgt voor “het plakkerig” worden van de binnenkant van de vaatjes waardoor de aderwanden aan elkaar verkleven. De spatader verandert geleidelijk in een strengetje, dat uiteindelijk deels of helemaal verdwijnt. Om voldoende druk op de aderwand te verkrijgen, nodig voor een goed resultaat, dient na het inspuiten gedurende meerdere dagen en nachten een steunkous om het ingespoten been gedragen te worden. Gedurende deze periode mag de kous niet worden verwijderd, anders kan het resultaat niet naar behoren zijn.

Belangrijk: Het wegspuiten van de haarvaatjes wordt gezien als een cosmetische behandeling en wordt daarom niet door de zorgverzekeraars vergoed. Klik hier voor de actuele prijzen.

Echogeleide-foamsclerotherapie
Hierbij is sprake van het wegspuiten van iets grotere spataderen met een schuimoplossing. Er wordt gebruik gemaakt van een echo-apparaat om goed te zien waar de ader zich bevindt en of de ader is aangeprikt. De foam wordt dan in de ader ingespoten.

Andere behandelmethoden