Kies een behandeling

Laat uw aambeien (hemorroïden) snel en effectief behandelen met een van onze aambei behandelingen. Door aambeien te verwijderen lost u veel dagelijkse klachten direct op.

Aambeien verwijderen door een behandeling

Afhankelijk van de grootte en locatie van de aambeien, wordt een geschikte behandeling gekozen in overleg met de arts. Bij Braam Kliniek kunt u terecht voor de volgende aambei behandelingen:

  • Aambeien opereren: Over het algemeen zijn aambeien uitstekend te behandelen zonder operatie. Aambeien operatief verwijderen komt zelden voor, tenzij ze pijnlijk zijn, volledig uitgezakt zijn, of ernstig afgekneld zijn (bijvoorbeeld bij graad 4 aambeien). Bij Braam Kliniek kunt u echter ook terecht voor een operatieve ingreep indien nodig. Tijdens de operatie wordt u dan plaatselijk verdoofd, waarna onze specialisten de aambei(en) verwijderen.
  • Aambeien afbinden: Het scleroseren van aambeien is een snelle en relatief pijnloze procedure waarbij een vloeistof (aethoxysclerolonder) de aambei wordt geïnjecteerd, waardoor de bloedtoevoer stopt en de aambei verschrompelt. Deze behandeling, geschikt voor graad 1 en 2 aambeien, duurt doorgaans 10-15 minuten en wordt poliklinisch uitgevoerd.
  • Aambeien scleroseren: Het afbinden van aambeien, ook bekend als rubberbandligatie, is een effectieve behandeling aangeboden door Braam Kliniek om snel van de klachten af te komen. Met rubberbandligatie wordt overtollig slijmvlies afgebonden met rubberbandjes, waardoor de bloedtoevoer naar de aambei stopt. Deze behandeling, geschikt voor graad 2 en 3 aambeien, duurt doorgaans 10-15 minuten en wordt poliklinisch uitgevoerd.

Lees hier hoe je (de gradaties) van aambeien kan herkennen.

Behandelingstraject voor aambeien bij Braam Kliniek

Stap 1. Intake voor een aambei behandeling

Wilt u uw aambeien laten behandelen door de specialisten van Braam Kliniek? Dan vindt er allereerst een intake plaats. Tijdens de intake worden uw klachtenpatroon en medische voorgeschiedenis in kaart gebracht. 

Stap 2. Lichamelijk onderzoek

Vervolgens wordt u lichamelijk onderzocht. Enkele uren voorafgaand aan dit onderzoek, wordt middels een klysma het laatste deel van de endeldarm schoongemaakt.

Het onderzoek wordt verricht in zijligging met de knieën opgetrokken. De anus wordt door de arts bekeken. Hij tast met de vinger de binnenkant af van de anus en het laatste deel van de endeldarm.

Vervolgens brengt de arts een buisvormig instrument, de proctoscoop, in de anus om het slijmvlies te beoordelen. Het inbrengen van de proctoscoop geeft mogelijk een onaangenaam gevoel. Op deze manier kunnen we goed bepalen welke behandeling geschikt is om bij u de aambeien te verwijderen.  Indien nodig worden de aambeien direct behandeld (zoals rubberbandligatie). 

eerste consult aanvragen

Behandelen van inwendige en uitwendige aambeien

Kleine zwellingen aan de binnenkant van de endeldarm zijn vaak pijnloos en beginnen te bloeden bij een toiletbezoek. Deze aambeien genezen vanzelf na verloop van tijd.

Grotere zwellingen kunnen (gedeeltelijk) uit de anus hangen. Deze kunt u meestal terugduwen met een vinger. Deze aambeien worden eenvoudig met een van onze behandelingen verwijderd.

Afhankelijk van de bevindingen uit de intake kiest de arts – in overleg met u – een passende behandeling. Op die manier bepalen we hoe uw inwendige of uitwendige aambeien verwijderd kunnen worden. 

Wat zelf te doen tegen aambeien?

Er bestaan diverse methodes om aambeien te behandelen. Zo zijn er bepaalde aambei zalven, crèmes en zetpillen die genezing van aambeien versnellen. Geven deze methodes niet het gewenste effect? Dan zijn aambeien effectief te verwijderen met een van onze behandelingen.

Aambeien verwijderen met een behandeling

Wanneer u ervoor kiest uw aambeien te laten verwijderen, kunnen ze snel en effectief behandeld worden, waarbij vrijwel direct verlichting van klachten optreedt.

Lees meer over de mogelijke aambei behandelingen:

Wilt u meer informatie of een eerste consult aanvragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

  • Aambeien operatie

    Over het algemeen zijn aambeien uitstekend te behandelen zonder operatie. Aambeien operatief verwijderen komt zelden voor. Tenzij ze pijnlijk, volledig uitgezakt of ernstig afgekneld zijn (zoals bij graad 4). Bij Braam Kliniek kunt u ook terecht voor een operatieve ingreep. Aambeien operatief laten verwijderen Als u wordt geopereerd aan aambeien, krijgt plaatselijke verdoving, waarna onze […]

    naar behandeling
  • Aambeien scleroseren

    Als aambeien naar buiten puilen, veroorzaken ze een pijnlijk en ongemakkelijk gevoel. Het scleroseren van aambeien is een snelle en pijnloze manier om van dagelijkse ongemakken af te komen. Het scleroseren (inspuiten) van aambeien Bij het scleroseren van aambeien wordt de aambei ingespoten met een vloeistof (aethoxysclerol). Deze vloeistof stopt de bloedvoorziening en laat de […]

    naar behandeling
  • Aambeien afbinden

    Als aambeien erg gezwollen zijn, kunnen ze naar buiten puilen. Ze veroorzaken een pijnlijk gevoel, bloeden tijdens de stoelgang of raken ontstoken. Aambeien afbinden (rubberbandligatie) is een van de behandelingen van Braam Kliniek om snel van de klachten af te komen. Het afbinden van aambeien (rubberbandligatie) Met rubberbandligatie wordt overtollig slijmvlies met rubberbandjes afgebonden. De […]

    naar behandeling