Actueel Medicatie Overzicht

Wanneer u een bezoek brengt aan onze kliniek, vragen wij om een actueel medicatie overzicht.

Wat is een actueel medicatieoverzicht?

Een actueel medicatieoverzicht is een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt en de dosering daarvan. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Lees het goed door en meld eventuele wijzigingen. Zo draagt u bij aan een veilige behandeling. Vraag hierom kort voordat u de kliniek bezoekt. U bent verplicht om deze te laten zien aan uw behandelend arts.

Hoe kom ik aan een actueel medicatieoverzicht?

Een actueel medicatieoverzicht is gratis te verkrijgen bij uw apotheek. Uw apotheker houdt, samen met u, uw medicatieoverzicht actueel. U bent namelijk de enige die echt weet welke medicijnen u wel of niet slikt. Denk hierbij ook aan medicijnen die u niet op recept gebruikt, zoals paracetamol of medicijnen die u bij de drogist koopt. Al deze medicijnen moet u zelf in het overzicht erbij laten zetten door uw apotheker. Gebruikt u bepaalde medicijnen niet of niet meer, meld dit ook aan uw apotheker. Geef zoveel mogelijk informatie. Bijvoorbeeld ook over bijwerkingen.

Waarom is een actueel medicatieoverzicht zo belangrijk?

Als uw gezondheidssituatie verandert en/of als u met nieuwe artsen te maken krijgt, is een actueel medicatieoverzicht van groot belang. Het is belangrijk dat alle zorgverleners heel precies weten welke medicijnen u gebruikt. Dit kan namelijk invloed hebben op de manier waarop u wordt behandeld.

Staat er in de verwijsbrief van mijn huisarts niet voldoende?

Uw huisarts kan mogelijk niet op de hoogte zijn van recent gewijzigd medicijngebruik.  Het overzicht van uw apotheek is verplicht, ook al staan uw medicijnen vermeld op de verwijsbrief van uw huisarts.

Hoe lang is een Actueel Medicatie Overzicht geldig?

Een Actueel Medicatie Overzicht is drie maanden geldig en dient ook bij tussentijdse wijzigingen in de medicatie opnieuw opgevraagd te worden.

Stap voor stap:

Haal uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO) bij uw apotheker.

1.            Lees uw AMO goed door en meld eventuele onjuistheden

2.            Neem uw AMO mee naar de kliniek

3.            Geef uw zorgverleners inzage in uw AMO

4.            Vraag eventueel een nieuw AMO na bijvoorbeeld bezoek poli of ontslag ziekenhuis

Laatst gecontroleerd: 06/12/2022

Meer informatie?

    Vul onderstaande gegevens in en wij nemen contact met u op.

    We zullen u terugbellen op een werkdag tussen 08.00 - 16.00 uur